Türkiye bir süredir futbol dünyasının ünlü isimlerini 44 milyon dolar tutarında dolandırdığı öne sürülen eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan davasını konuşuyor.
Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi’ndeki şubesinin eski müdürü Seçil Erzan’ın, aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 mağduru dolandırdığı iddia edilmişti.
Dolandırıcılık hikayesi bankanın 25 Mart 2013’te Galatasaray’la sponsorluk anlaşması yapması ile başladı. Anlaşma kapsamında kulüpteki herkese bu şubede hesap açıldı, kredi kartları dağıtıldı. Artık yönettiği para iyice artmıştı. Seçil Erzan özel fon vaadiyle topladığı paralara yüksek kâr vaat ediyor, yeni gelen kişiden aldığı paraların bir kısmını eski katılımcılara dağıtıyordu. 2020 yılından sonra özel fon müşterileri arasına futbolcular da katıldı. Artık milyon dolarlar konuşuluyordu. Seçil Erzan parayı kendisine emanet eden kişilere banka kaşeli kağıtları da güvence mektubu olarak veriyordu.
Seçil Erzan parayı çevirmesi için ‘ponzi’ sistemi kurdu. Ancak yeni müşteri gelmeyince sistem çöktü. Erzan, aldığı paraların kârlarını ödeyememeye başlamıştı. Bu nedenle de bazen telefonlara çıkmıyordu.
Seçil Erzan’ın foyası, 7 Nisan 2023’te ortaya çıktı. Banka yetkilileri adeta şubeye doluştu. Erzan’ın iddiasına göre banka yetkilileri bu olayın ardından kendisini iki gün alıkoyarak yazılı beyan imzalattı. Seçil Erzan bankaya verdiği 9 Nisan 2023 tarihli beyanında, ‘yüksek getiri vaadiyle topladığı paraları banka dışında aldığını ve borcun kendisine ait olduğunu’ söyledi.
Bankanın 9 Nisan’da suç duyurusunda bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı talimatı verdi. Seçil Erzan, 11 Nisan 2023’te tutuklandı. Ardından peş peşe şikâyetler yağmaya başladı. Toplamda 29 kişi şikâyetçi olmuştu. Aralarında Türkiye’nin yakından tanıdığı futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı ve eşi Buse Terim Bahçekapılı da vardı. Fonun isminin ise Fatih Terim Fonu olduğu konuşuldu. Fatih Terim 27 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti ancak bu ziyaretinin ifade değil bilgi verme amaçlı olduğunu söyledi. BDDK raporuna göre, Erzan’ın işlemleri sonucunda 18 kişi toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırılmıştı. İddianameyi hazırlayan savcılık ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından 226 yıl hapis cezası istedi. İddianamede, Erzan’ın dolandırdığı kişilere verdiği banka kaşeli ve imzalı kağıtlar da yer aldı.
ODATV’NİN FİKRİ TAKİP HABERCİLİĞİ:
Spor medyası yaşanan fon vurgununu yazamazken Odatv en başından bu yana özel haberleriyle tüm gelişmeleri kamuoyuna duyurdu fikri takibini sürdürdü.
Kimsenin konuşmadığı dönemde Odatv’nin yaptığı haberleri göremeyen spor medyası, kamuoyunun ilgisi ve baskısı artınca yaşananları yazmak zorunda kaldı.
İşte Odatv’nin fikri takip haberciliği: